افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روغن زیتون چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟

  • کد خبر: ۱۷۵۹۶۶
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶
روغن زیتون چه تاثیری بر سلامت مغز دارد؟
روغن زیتون نه تنها به سلامت قلب کمک می‌کنند بلکه به طور بالقوه باعث سلامت مغز نیز می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از اس‌اف، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که اضافه کردن روغن زیتون به برنامه غذایی به طور منظم می‌تواند خطر مرگ و میر ناشی از زوال عقل را تا ۲۸ درصد کاهش دهد.

محققان در بوستون بر این باورند که این روغن می‌تواند نقش مهمی در سلامت مغز داشته باشد.

براساس این تحقیق که یک ماده رایج در همه چیز از سس سالاد گرفته تا غذا‌های سرخ شده را بررسی کرده، افزودن تنها نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در رژیم غذایی روزانه، ممکن است بتواند خطر مرگ ناشی از زوال عقل را کاهش دهد.

 با توجه به افزایش نرخ جهانی بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل، این یافته‌ها می‌تواند قابل توجه باشد. این گروه پیشنهاد می‌کنند که یک سبک زندگی سالم ممکن است به پیشگیری از زوال عقل یا کُند کردن پیشرفت این عارضه ناتوان کننده کمک کند.

آن-جولی تسیه (Anne-Julie Tessier)، محقق فوق دکترا از دانشکده بهداشت عمومی چان در دانشگاه هاروارد می‌گوید: مطالعه ما دستورالعمل‌های غذایی با روغن‌های گیاهی مانند روغن زیتون را توصیه می‌کند و نشان می‌دهد که این توصیه‌ها نه تنها به سلامت قلب کمک می‌کنند بلکه به طور بالقوه باعث سلامت مغز نیز می‌شوند.

انتخاب روغن زیتون به جای چربی‌هایی مانند مارگارین (عموم آن را تحت عنوان کره گیاهی می‌شناسند) و سس مایونز تجاری یک انتخاب مطمئن است و ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل کشنده را کاهش دهد.

این اولین مطالعه‌ای است که رابطه‌ی بین عادات غذایی و مرگ ناشی از زوال عقل را بررسی می‌کند. تیم تحقیقاتی پرسشنامه‌های غذایی و سوابق مرگ‌ومیر جمع آوری شده از بیش از ۹۰ هزار آمریکایی را در طی سه دهه تجزیه و تحلیل کردند. در این مدت، ۴۷۴۹ شرکت کننده به دلیل زوال عقل درگذشتند.

این مطالعه نشان داد افرادی که بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون در روز مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت یا هرگز آن را مصرف کرده‌اند، ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از زوال عقل قرار دارند.

علاوه بر این، جایگزینی روزانه تنها یک قاشق چایخوری مارگارین یا سس مایونز با روغن زیتون، خطر مرگ ناشی از زوال عقل را هشت تا ۱۴ درصد کاهش می‌دهد.

تحقیقات قبلی نشان می‌دهد کسانی که به طور منظم از روغن زیتون به جای چربی‌های فرآوری شده یا حیوانی استفاده می‌کنند، به طور کلی رژیم‌های غذایی سالم‌تری دارند.

با این حال، دکتر تسیه اشاره کرد که ارتباط بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر مرگ ناشی از زوال عقل در این مطالعه، صرف نظر از کیفیت کلی رژیم غذایی ثابت باقی ماند. این نشان می‌دهد که روغن زیتون ممکن است خواص منحصر به فردی برای سلامت مغز داشته باشد.

تسیه در بیانیه رسانه‌ای خود توضیح داد: برخی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در روغن زیتون می‌توانند از سد خونی مغزی عبور کنند و به طور بالقوه تأثیر مستقیمی بر مغز داشته باشند. همچنین این امکان وجود دارد که روغن زیتون با سودمندی بر سلامت قلب و عروق، تأثیر غیرمستقیم بر سلامت مغز داشته باشد.

مطالعات قبلی مصرف بیشتر روغن زیتون را با خطر کمتر بیماری قلبی مرتبط دانسته بودند و نشان دادند که استفاده از روغن زیتون به عنوان بخشی از الگوی رژیم غذایی مدیترانه‌ای به محافظت در برابر زوال شناختی کمک می‌کند.

دکتر تسیه خاطرنشان کرد که اگرچه یافته‌های این مطالعه قابل توجه است، اما مشاهده‌ای هستند و بنابراین، رابطه علت و معلولی مستقیمی بین مصرف روغن زیتون و کاهش خطر زوال عقل کشنده را ثابت نمی‌کنند. وی اظهار داشت که تحقیقات بیشتر برای تایید این اثرات و تعیین مقدار بهینه مصرف روغن زیتون برای دستیابی به بیشترین فواید سلامتی باید انجام شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->